Notícies


Alumni UAB

Pàgina web d’Alumni


Notícies

La UAB imparteix amb el SOC cursos de desenvolupador web

A partir del proper mes de setembre, la UAB impartirà cursos de dues especialitats de desenvolupador web (Front End Web Developer i Java Back End Web Developer) per a persones inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació. Les inscripcions ja estan obertes i hi ha limitació de places. Per rebreSigue leyendo «La UAB imparteix amb el SOC cursos de desenvolupador web»

VII Congrés Internacional EDO

L’Equip de Desenvolupament Organitzacional de la Universitat Autònoma de Barcelona ha focalitzat des de 2003 una de les seves línies de recerca en l‘anàlisi dels processos de creació i gestió del coneixement (CGC) en les organitzacions vinculades amb l’educació i la formació.  El grup d’investigació EDO està compromès, per vocació i compromís social, a aproximar el coneixementSigue leyendo «VII Congrés Internacional EDO»

Primera trobada a Nova York per l’activació del Chapter Alumni UAB East Coast

Aquest primer cap de setmana de juny s’ha celebrat a Nova York la trobada activadora del futur Chapter Alumni UAB East Coast. La delegació de la Universitat, encapçalada per Màrius Martínez, vicerrector de Relacions Internacionals de la UAB, va reunir-se amb un grup d’alumni residents a Nova York.  A la trobada també hi va assistirSigue leyendo «Primera trobada a Nova York per l’activació del Chapter Alumni UAB East Coast»

Brunch innovació Impressió 3D: Del prototipatge a la fabricació industrial

La interrupció dels sistemes de subministrament originada per la COVID-19, va provocar l’escassetat de matèries primeres en la majoria de les verticals de la indústria. Aquesta situació va potenciar les Tecnologies d’Impressió 3D Aquest Brunch d’innovació Hub b30 està adreçat a les PIMES i pretén abordar els principals reptes de desenvolupament i d’incorporació de les tecnologies d’impressió 3D: nous models de negoci queSigue leyendo «Brunch innovació Impressió 3D: Del prototipatge a la fabricació industrial»

Cicle de conferències de Relacions Laborals: Una visió polièdrica de la Reforma Laboral

La Reforma Laboral ha suposat grans canvis en el món del treball. Canvien els contractes, influeix sobre la Seguretat Social i les pensions, i fins i tot, retoca el model de negociació col·lectiva. Apunta’t a les conferències d’experts organitzades des d’Alumni per entendre la nova Reforma Laboral i conèixer els teus drets. Cicle organitzat perSigue leyendo «Cicle de conferències de Relacions Laborals: Una visió polièdrica de la Reforma Laboral»

Parlem amb els Alumni conferenciants de la TEDxUABarcelona

Després de l’èxit de la primera edició de la TEDxUABarcelona i d’un mes de reflexió, parlem amb els Alumni conferenciants per a què ens expliquin la seva experiència. En petites entrevistes els hi preguntem sobre els motius pels quals es van presentar, com va ser el procès, com es van veure a l’escenari i quèSigue leyendo «Parlem amb els Alumni conferenciants de la TEDxUABarcelona»

La UAB ofereix noves activitats d’orientació professional en línia, gratuïtes per a l’alumnat i Alumni

Organitzades amb la col·laboració de Barcelona Activa, les sessions proporcionaran, a les persones estudiants, eines, recursos i competències per ajudar-les a fer el salt al món laboral. La gestió emocional, la cerca de feina el CV o l’entrevista de selecció, entre les temàtiques tractades. El Servei d’Ocupabilitat de la UAB continua oferint activitats formatives per impulsarSigue leyendo «La UAB ofereix noves activitats d’orientació professional en línia, gratuïtes per a l’alumnat i Alumni»

“Sense un posicionament de marca, estàs condemnat a apostar per qualitat o preu”

Entrevista a Víctor Puig, Ciències de la Informació UAB ’95 i Màster Europeu en Comunicació Interactiva UAB ’98. És director general i fundador de l’agència de comunicació i màrqueting digital Zinkdo. Fa més de 25 anys que es dedica al món digital, ha sigut professor associat en diferents universitats i recentment, va ser el conductorSigue leyendo «“Sense un posicionament de marca, estàs condemnat a apostar per qualitat o preu”»

Convocatòria oberta al X Premi CIEU-FEiE 2022 a la persona més emprenedora

Tens una trajectòria al món de l’emprenedoria amb consciència sobre impacte social i la sostenibilitat? Estem buscant talent alumni! Participa als  X Premi CIEU-FEiE 2022 a la persona més emprenedora fins el 2 de maig i guanya 250 euros És un certamen del Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) adreçat a tots els  estudiants de FUABformacióSigue leyendo «Convocatòria oberta al X Premi CIEU-FEiE 2022 a la persona més emprenedora»

“Els infants aprenen a través de l’acció, necessiten experimentar, desenvolupar la creativitat i el pensament divergent”

Entrevista a Raül Cabús, Educació Infantil UAB ’10 i Educació Primària UAB ‘11, mestre i creador del blog ‘Petjades de mestre. També conegut a xarxes socials amb seu perfil d’Instagram, hi comparteix materials, idees i propostes educatives per a infants destinades a professorat i famílies. A més, és autor de la Guia de contes LGTBIQ+Sigue leyendo «“Els infants aprenen a través de l’acció, necessiten experimentar, desenvolupar la creativitat i el pensament divergent”»

La UAB acull per primera vegada un esdeveniment TEDx

La UAB acollirà, el proper 31 de març, l’esdeveniment TEDxUABarcelona, una jornada en la qual diferents membres de la comunitat universitària faran xerrades sota el lema “Pensament innovador”. L’objectiu és compartir coneixement, generat a la UAB, que sigui transformador i inspirador per a un públic global. L’acte es realitzarà de 15h a 18:15h a l’AuditoriSigue leyendo «La UAB acull per primera vegada un esdeveniment TEDx»

Parlem amb Alumni UAB sobre el conflicte entre Rússia i Ucraïna

Parlem amb experts alumni de la UAB sobre diferents aspectes de la guerra d’Ucraïna. Francesc Serra és professor de Relacions Internacionals a la UAB. Va cursar el màster en Estudis Internacionals CIDOB/UAB ’97 i es va doctorat el 2004 a la UAB amb un tesi titulada “Identitat i poder: la cohesió de l’Estat rus iSigue leyendo «Parlem amb Alumni UAB sobre el conflicte entre Rússia i Ucraïna»

“Si no hi ha una perspectiva feminista, no veurem la violència”

Entrevista a Belén Gallo, Medicina UAB ’02 i postgrau en Violències Masclistes UAB ’22, amb més de 15 anys d’experiència com a metgessa experta en Psiquiatria Forense a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, durant els quals ha sigut subdirectora de la divisió de Tarragona.  És també jurista, membre de l’Associació Dones Juristes iSigue leyendo «“Si no hi ha una perspectiva feminista, no veurem la violència”»

L’ Alumni de la UAB Carla Simón fa història guanyant l’Os d’Or a la Berlinale

La directora de cinema Carla Simón, llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UAB i Premi Alumni del Consell Social de la UAB el 2018, ha fet història guanyant l’Os d’Or de la Berlinale per la pel.lícula «Alcarràs». Simón s’ha mostrat sempre molt orgullosa i agraïda del seu pas per la UAB. La pel.lícula «Alcarràs», de Carla Simón, és la primera pel.lícula espanyola -rodadaSigue leyendo «L’ Alumni de la UAB Carla Simón fa història guanyant l’Os d’Or a la Berlinale»

Llancen una campanya per sensibilitzar líders gambianes contra la Mutilació Genital Femenina

La Fundació Wassu-UAB ha iniciat una campanya de crowdfunding per dur a terme un programa de sensibilització de dones líders de Gàmbia contra la pràctica de la MGF. L’estratègia de la Fundació Wassu-UAB de sensibilització i formació, tant als països d’origen com de destinació, ha ajudat que la prevalença de la MGF a Gàmbia hagiSigue leyendo «Llancen una campanya per sensibilitzar líders gambianes contra la Mutilació Genital Femenina»

Oberta la inscripció a la Unirun 2022

El 13 de març tindrà lloc la vuitena edició de la Unirun, la cursa de les Universitats Catalanes que té com a objectiu fomentar l’activitat física entre la comunitat universitària. La participació està oberta a tothom, hi poden participar alumnat universitaris, alumni, futurs estudiants, professorat, personal, proveïdors, familiars o simpatitzants d’alguna de les Universitats catalanes.Sigue leyendo «Oberta la inscripció a la Unirun 2022»

“Volem aconseguir la intel·ligència emocional artificial més precisa del mercat”

Entrevista a Aniol Hervás, Enginyeria Química UAB ’18, cofundador i director d’Emocional, una plataforma que va néixer el 2020 amb l’objectiu de fer més accessible l’atenció psicològica als joves i de millorar la situació laboral dels psicòlegs. A més, amb un element tecnològic disruptor: el desenvolupament d’un algoritme propi de reconeixement emocional. Per què vasSigue leyendo «“Volem aconseguir la intel·ligència emocional artificial més precisa del mercat”»

Horizon Mental Health i Gallines Nòmades reben el Premi CIEU-FEiE Alumni UAB a la idea més emprenedora

Els projectes Horizon Mental Health i Gallines Nòmades van rebre el Premi CIEU-FEiE a la idea més emprenedora en la categoria Alumni UAB el dijous 16 de desembre, en un esdeveniment organitzat pel Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) i la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB. L’acte, que té l’objectiu de fomentar l’esperit innovadorSigue leyendo «Horizon Mental Health i Gallines Nòmades reben el Premi CIEU-FEiE Alumni UAB a la idea més emprenedora»

La lluita contra l’estigma: 10 alumni UAB que treballen en l’àmbit de la salut mental

Durant la primera onada de la Covid-19, més d’un 55% de la població catalana ha tingut símptomes relacionats amb trastorns mentals. Posem en context aquesta problemàtica parlant de deu alumni UAB  que treballen en temes vinculats a la salut mental, coneixerem els seus projectes, investigacions o iniciatives emprenedores, que contribueixen a lluitar contra l’estigmatització d’aquestesSigue leyendo «La lluita contra l’estigma: 10 alumni UAB que treballen en l’àmbit de la salut mental»

Es busquen conferenciants amb «pensament innovador» per a l’esdeveniment TEDxUABBarcelona

La UAB acollirà, el 31 de març del 2022, l’esdeveniment TEDxUABBarcelona, una jornada en la qual diferents membres de la comunitat universitària faran xerrades sota el lema «Pensament Iinnovador». L’objectiu és compartir coneixement, generat a la UAB, que sigui transformador i inspirador per a un públic global. Els interessats a participar-hi han d’omplir aquest formulari. Sigue leyendo «Es busquen conferenciants amb «pensament innovador» per a l’esdeveniment TEDxUABBarcelona»

Cinc investigadors i alumni de la UAB, entre els més citats mundialment

Cinc investigadors i alumni de la UAB, entre els més citats mundialment Esteve Corbera, Margarita Triguero Mas, Jordi Martínez Vilalta, Xavier Montalbán i María Asunción Buti, tots ells investigadors i alumni de la UAB, figuren a la classificació d’aquest any del Highly Cited Researchers entre els investigadors amb els articles més citats del món segons ClarivateSigue leyendo «Cinc investigadors i alumni de la UAB, entre els més citats mundialment»

“Es una guía para los valientes que nos arriesgamos a salir del país y vivir esta aventura”

“Es una guía para los valientes que nos arriesgamos a salir del país y vivir esta aventura” Rossana Alvarado estudió Comunicación Social y Marketing en la Universidad Casa Grande en Guayaquil (Ecuador). En 2014, decidió venir a Barcelona a estudiar el máster en Administración y Dirección de Comercios y Distribución en la UAB, y actualmenteSigue leyendo «“Es una guía para los valientes que nos arriesgamos a salir del país y vivir esta aventura”»

“Per mi rebre aquest premi va ser molt útil, vaig tenir impacte als mitjans i la marca es va enfortir”

“Per mi rebre aquest premi va ser molt útil, vaig tenir impacte als mitjans i la marca es va enfortir” Fins al 10 de desembre, et pots presentar al XII Premi CIEU-FEiE a la idea més emprenedora en les categories Alumni UAB general i Impacte Social i Sostenibilitat. Des del 2018, Alumni UAB té presènciaSigue leyendo «“Per mi rebre aquest premi va ser molt útil, vaig tenir impacte als mitjans i la marca es va enfortir”»

PREMIS CIEU

PREMIS CIEU Convocatòria oberta al XII Premi CIEU-FEiE a la idea més emprenedora en categoria Alumni. Tens una idea innovadora? Estem buscant talent emprenedor alumni! Presenta el teu projecte al XII Premi CIEU-FEiE a la idea més emprenedora fins al 10 de desembre i guanya 500 euros, gràcies a una col·laboració amb la Caixa d’Enginyers!Sigue leyendo «PREMIS CIEU»

Demostren la utilitat d’una nova diana terapèutica en el tractament del càncer de mama

Demostren la utilitat d’una nova diana terapèutica en el tractament del càncer de mama Activar una molècula present a la membrana dels limfòcits NK (Natural Killer cells) els fa resistents als mecanismes immunosupressors dels tumors de mama HER2 positius i potencia la seva acció antitumoral. Es tracta d’una nova diana terapèutica per al tractament ambSigue leyendo «Demostren la utilitat d’una nova diana terapèutica en el tractament del càncer de mama»

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar