Entrevista a Patricia San Mateo i Lila Arsuaga


Alumni UAB

Pàgina web d’AlumniEntrevista a Patricia San Mateo i Lila Arsuaga

Patricia San Mateo, màster en Investigació Etnogràfica, Teoria Antropològica i Relacions Interculturals UAB ’13, juntament amb Lila Arsuaga, cofundadores de l’empresa Oudoca, van presentar el joc educatiu “Bienvenida a la vida cíclica”, per fer pedagogia de la menstruació en la seva xerrada anomenada ‘Un juego sobre la pedagogía de la menstruación’

Per què vau decidir presentar-vos al TEDxUABBarcelona?

Ens vam presentar al TED perquè una de nosaltres (la Lila) va somiar que el nostre projecte es presentaria a TED. Quan estavem participant al programa “Construim en femení” l’any 2020 de Barcelona Activa la Lila va conèixer el TED i va començar a preparar ja la xerrada. Així que quan la Patrícia va rebre l’email de la convocatòria TED a través del butlletí d’Alumni UAB no va dubtar en comunicar-ho a la Lila i van decidir participar-hi.

Hem d’agrair profundament a David que des de l’altra banda del telèfon ens va encoratjar a participar, perquè nosaltres teníem molta feina i dubtàvem si ficar-nos en aquesta aventura que sabíem ens requeriria bastant implicació.

Com ha sigut el procés de formació i d’elaboració del relat?

El procés ha estat acompanyat d’emocions diverses com gairebé qualsevol tipus de procés creatiu: emoció, alegria, riures, bloquejos, fins i tot ganes de llençar la tovallola. Nosaltres ens ho hem passat molt bé assajant, el més difícil però ha estat ajustar el discurs al “format de relat TED”. Finalment amb les indicacions de la Silvia i en David, i l’acompanyament del grup, ho vam aconseguir. 

Com vau viure l’esdeveniment, la vostra ponència en directe?

L’esdeveniment va ser una miqueta curiós. Nosaltres no estàvem molt nervioses, encara que és clar una mica sí… Estàvem molt concentrades entre bastidors assajant i escalfant abans de sortir a escena. En el nostre cas érem dues, la qual cosa era un gran repte atès que gairebé no hi ha xerrades TED de dos.

Donem les gràcies a en David i la Silvia que al final ens van possibilitar ser dues en escena, perquè per a l’essència del nostre projecte era molt important anar les dues a la xerrada TED. 

Els mesos d’assaig van ser uns mesos molt durs per a nosaltres a nivell personal i familiar, així que a més del hàndicap de ser dues en escena, sumem la nostra situació particular. Quan vam preparar la xerrada vam incloure diapositives, i ara veient-ho amb temps potser vam delegar massa en elles. El cas és que el dia de la posada en escena va haver-hi unes dificultats tècniques amb les diapositives que ens van fer trontollar a escena. Tot i així estem molt contentes perquè vam salvar la situació molt bé i creiem, pels retorns que hem tingut, que el discurs va arribar de manera clara i divertida, que era el que volíem.

Què creieu que us ha aportat o aportarà en un futur immediat la vostra participació? Què n’heu après?

És curiós perquè hi ha gent que desconeix totalment les xerrades TED i d’altres que sí les coneixen. Això sí, qui les coneix s’emociona de que haguem participat en una d’elles i de seguida vol veure-la. Nosaltres diem a tothom que hem participat en una TED Talk i ho estem utilitzant com a targeta de presentació amb èxit.

Ho recomanariau? Perquè?

Sí, per descomptat, és una experiència en la que un surt de la rutina i que ens ha fet enfrontar-nos a nous reptes. On hem conegut persones amb projectes molt interessants amb qui es poden obrir col·laboracions futures. A més queda enregistrat un vídeo amb una edició de qualitat que un pot utilitzar per divulgar el seu projecte, amb possibilitat que arribi a molta gent.

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar