Entrevista a Neus Gual Tarrada


Alumni UAB

Pàgina web d’AlumniEntrevista a Neus Gual Tarrada

Neus Gual Tarrada, Medicina UAB ’08, professora, doctora UAB i metgessa geriatra, va plantejar les claus per escollir el camí cap a un envelliment saludable, destacant el paper clau de l’activitat física, l’alimentació saludable i les relacions interpersonals durant la seva presentació ‘Gana 20 años de buena vida’

Per què vas decidir presentar-te al TEDxUABBarcelona?

Sempre m’han agradat molt les ponències TEDx, en sóc bastant fan i em va fer molta il·lusió saber que es faria un TEDx a la UAB. Les conferències TEDx son una molt bona plataforma per a compartir idees i explicar projectes, i els professionals de l’hospital on treballo vam pensar que també podia ser un bon lloc per presentar un programa innovador d’envelliment saludable sobre el que portem uns anys treballant. I de pas aprofitar per animar i motivar a la gent a cuidar-se per viure i envellir millor.

Com ha sigut el procés de formació i d’elaboració del relat?

Ha estat molt interessant. El David i la Sílvia ens han acompanyat en tot i el procés i jo m’he sentit molt ben arropada en tot moment. Per sort des de el principi el relat el vaig tenir bastant clar i al llarg de les diverses sessions de formació, gràcies a les aportacions del David i la Sílvia, i també dels companys,  vaig poder anar polint el discurs (com començar i acabar, utilitzar recursos per augmentar la comprensió del relat i que l’espectador no desconnecti, etc). A mi em va costar sobretot la creació i incorporació de les diapositives al relat i vaig haver de treballar també bastant sobre la postura i moviments a dalt de l’escenari.

Com vas viure l’esdeveniment, la teva ponència en directe?

Uf! Doncs he de dir que a l’assaig general em va sortir millor… La veritat es que els últims dies d’assaigs el nerviosisme va anar augmentant, i sort en vaig tenir dels companys, perquè la veritat es que tots van ajudar a crear un ambient més distès i fins i tot divertit. El dia del directe estava curiosament més relaxada que els dies previs, potser massa i tot! Mentre feia la ponència va haver un moment en que els meus pensaments estaven ben lluny de la sala, però com que em sabia el discurs, els moviments que havia de fer i fins i tot les entonacions de memòria, doncs va sortir prou rodat… Això si, la boca super seca tot i haver begut molta aigua abans!! Encara no m’he pogut veure i les sensacions van ser estranyes i contraposades al acabar la ponència. La meva família diu que va sortir prou bé, però no sé si són gaire objectius….

Què creus que t’ha aportat o t’aportarà en un futur immediat la teva participació? Què n’has après?

Poder participar en el TED m’ha aportat una vivència fantàstica que no oblidaré i una experiència de la qual me n’emporto moltes coses bones. Poder parlar en públic, aprendre a fer-te escoltar i desenvolupar habilitats o trucs per a millorar la comunicació són aprenentatges que de ben segur em serviran ara i en el futur. Tot el que he après gràcies al TEDx són eines que de ben segur utilitzaré a partir d’ara quan participi en congressos o jornades científiques. Una de les coses que més m’ha agradat del TEDx, per cert, ha estat poder-ho compartir amb els companys, grans persones dels quals també n’he après moltíssim.

Ho recomanaries? Perquè?

Ho recomanaria al 100%. Si algú en té la oportunitat, que no la deixi escapar. Poder explicar les teves idees o projectes al públic en general mitjançant la plataforma TEDx crec que és ja un al·licient bastant potent. Però per mi, també, un dels motius principals per atrevir-se a fer un TEDx és tot l’aprenentatge tant a nivell tècnic com personal que comporta desenvolupar, preparar i fer aquest tipus de xerrada. Moltes gràcies per la oportunitat!

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar