Entrevista a Jordi Vallverdú Segura


Alumni UAB

Pàgina web d’AlumniEntrevista a Jordi Vallverdú Segura

Jordi Vallverdú Segura és investigador a l’ICREA, professor del Departament de Filosofia de la UAB i doctor UAB. La seva conferència, titulada ‘Deep learning… i a mi què? La revenja dels matemàtics‘ plantejava els aspectes més inquietants del Deep Learning i el creixent protagonisme dels algoritmes en la presa de decisions.

Per què vas decidir presentar-te al TEDxUABBarcelona?

Em va semblar que era una proposta amb un format encara inèdit per a mi, i que seria una oportunitat per a aprendre noves tècniques d’expressió i comunicació. Al mateix temps, em va semblar que seria una fantàstica forma de difondre part de la meva recerca com  a investigador ICREA Acadèmia.

Com ha sigut el procés de formació i d’elaboració del relat?

Divertit i dolorós alhora. La part d’exploració ha estat realment satisfactòria, però la mateix temps la necessitat exigida pel format en qüestió obligava a fer canvis o concessions a les quals no estava avesat. La part més interessant ha esta fer una anàlisi conceptuals dels punts claus de la comunicació des d’una perspectiva emocional i psicològica…especialment on i com posar les ironies i les bromes, que formen part inextricable de la meva forma expressiva habitual.

Com vas viure l’esdeveniment, la teva ponència en directe?

Amb nervis, evidentment, i certa responsabilitat, al ser el que obria la sessió alhora que també com el sènior (què trist) del conjunt de ponents. I bé, un cop ja estava en marxa, va ser realment divertit….especialment quan veus que la gent reacciona com tu havies previst en cadascuna de les claus retòriques que has fet servir en el disseny global de la xerrada. En terminologia Eurovisiva: “10 points” per mi i l’equip que m’ha acompanyat. No en va ens vam abraçar a l’acabar!!!!

Què creus que t’ha aportat o t’aportarà en un futur immediat la teva participació? Què n’has après?

M’ha ajudat a aprofundir en elements relacionats amb la retòrica i la teatralitat, i en el disseny molt acurat i precís de continguts de comunicació… a mi, que m’encanta improvisar sobre un suport d’idees! He après com encarar el disseny de discursos importants, a entendre el procés de memorització de textos escrits, i a millorar la meva sempre accelerada, precipitada i encavalcada prosòdia.

Ho recomanaries? Perquè?

Totalment. És un repte que t’obliga a no només reflexionar, sinó també a posar (dolorosament) en pràctica elements comunicatius. I bé, t’envoltes d’un equip molt professional de gent que et fa créixer i acabes coneixent una pila de gent molt interessant, de la que et fa pensar “i jo què hi pinto aquí?”.

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar