Accés a les biblioteques UAB


Alumni UAB

Pàgina web d’AlumniAccés a les biblioteques UAB

Com a persona titulada a la UAB, pots seguir tenint accés al préstec de documents de les biblioteques de la UAB, al préstec consorciat i al préstec interbibliotecari. També tindràs accés a les sales d’estudi en festius i caps de setmana.

Les biblioteques de la UAB posen a la vostra disposició un ampli fons documental de suport a la docència i a la recerca: més d’un milió de monografies, prop de 75.000 col·leccions de publicacions periòdiques i prop de 200.000 documents de material no llibre (DVD, tesis, mapes, etc). Una bona part d’aquest fons es troba en format digital.

A banda d’aquest fons general les biblioteques de la UAB compten amb altres fons específics: col·leccions especials, fons personals i institucionals, producció pròpia de la universitat, etc.

Com sol·licito el benefici?

Omple aquest formulari per sol·licitar el servei i en 48-72 hores laborables, t’arribarà un document acreditatiu perquè et puguis acreditar com a alumni de la UAB als taulells de les biblioteques on et faran un carnet per poder obtenir el préstec i accedir a la sala d’estudi i la resta de serveis. Hi hauràs de portar una fotografia carnet.

 Quants documents puc tenir en préstec i durant quants dies?

Els alumni  de la UAB poden tenir en préstec fins a 10 documents durant 7/14 o 28 dies, depenent del document. 

Quins documents puc obtenir amb el préstec PUC i interbibliotecari?

El préstec consorciat o PUC és un servei gratuït que permet als usuaris de les biblioteques de les institucions membres del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) sol·licitar i tenir en préstec documents d’una altra biblioteca del CSUC.

Les biblioteques universitàries participants en el PUC són la UB, la UAB, la UPC, la UPF, la UdG, la UdL, la URV, la UOC, la URL, la UVIC-UCC, TecnoCampus i la Biblioteca de Catalunya.

Els usuaris d’aquest servei podeu sol·licitar els documents via web a través del catàleg col·lectiu CCUC o bé presencialment a la biblioteca on pertanyen els documents (préstec in situ).

El préstec interbibliotecari és un servei que dona accés a materials que no estan disponibles a les biblioteques de la UAB. El seu objectiu és localitzar els documents en d’altres biblioteques catalanes, espanyoles o estrangeres, i subministrar-los als usuaris de la UAB. També és un servei que posa a disposició de les altres biblioteques el fons propi.

Quin és l’horari de les sales d’estudi?

L’horari habitual de la sala d’estudi de la Biblioteca de Ciències Socials obre tot els dies, 24 hores, tot i que els horaris poden canviar segons la situació epidemiològica (consulteu els horaris actuals aquí). Necessitareu presentar el carnet de la biblioteca i el vostre DNI per accedir-hi.

Accés als Recursos Electrònics

Els alumni de la UAB podeu utilitzar els recursos electrònics exclusivament des de les biblioteques de la UAB o connectats al wifi de la UAB, no des de fora de la Universitat.

El Servei de Biblioteques de la UAB subscriu recursos electrònics (llibres, revistes i bases de dades) i signa llicències d’ús amb els proveïdors i editors. Aquestes llicències estableixen que l’ús està restringit als estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis en actiu de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els alumni de la UAB podeu consultar i utilitzar els recursos electrònics subscrits per la UAB en els ordinadors que disposen les biblioteques per a aquest us. Haureu de demanar al taurell de la biblioteca, per tal que us informin quin son els equips que disposen les BBDD i les credencials per poder accedir.

Gestió dels préstecs i reserva en línia

Des del vostre compte personal, podeu fer reserves i renovar el préstec de documents.

Altres serveis

Les biblioteques disposen d’ordinadors portàtils amb accés a Internet a través de la xarxa sense fils, que podeu sol·licitar en préstec.

Per més informació poseu-vos en contacte amb nosaltres a través de alumni@uab.cat o al telèfon 93 586 81 03 o al  687 64 18 63.

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar