Parlem amb els Alumni conferenciants de la TEDxUABarcelona


Després de l’èxit de la primera edició de la TEDxUABarcelona i d’un mes de reflexió, parlem amb els Alumni conferenciants per a què ens expliquin la seva experiència. En petites entrevistes els hi preguntem sobre els motius pels quals es van presentar, com va ser el procès, com es van veure a l’escenari i què els hi ha aportat de cara al futur participar en una TEDx.


Jordi Vallverdú Segura és investigador a l’ICREA, professor del Departament de Filosofia de la UAB i doctor UAB. La seva conferència, titulada ‘Deep learning… i a mi què? La revenja dels matemàtics‘ plantejava els aspectes més inquietants del Deep Learning i el creixent protagonisme dels algoritmes en la presa de decisions.

Patricia San Mateo, màster en Investigació Etnogràfica, Teoria Antropològica i Relacions Interculturals UAB ’13, juntament amb Lila Arsuaga, cofundadores de l’empresa Oudoca, van presentar el joc educatiu “Bienvenida a la vida cíclica”, per fer pedagogia de la menstruació en la seva xerrada anomenada ‘Un juego sobre la pedagogía de la menstruación’

Eduard Grau Noguer, Ciència i Tecnologia dels Aliments UAB ‘15 i professor de l’Àrea de Tecnologia dels Aliments de la UAB, i Elena Jacas Egea, Ciència i Tecnologia dels Aliments UAB ’18 i màster en Qualitat d’Aliments d’Origen Animal UAB ’21, van donar a conèixer la importància de detectar fake news en l’àmbit de l’alimentació i l’eina que han desenvolupat per reconèixer-les amb l’ajut de la intel·ligència artificial.

Neus Gual Tarrada, Medicina UAB ’08, professora, doctora UAB i metgessa geriatra, va plantejar les claus per escollir el camí cap a un envelliment saludable, destacant el paper clau de l’activitat física, l’alimentació saludable i les relacions interpersonals durant la seva presentació ‘Gana 20 años de buena vida’

Carles Flaquer Sànchez, Ciències Biològiques UAB ’96, doctor UAB i coordinador del Museu de Ciències Naturals de Granollers, va desvetllar el secret de l’èxit de l’equip de recerca del museu: tenir sempre a l’abast un futbolí per establir una relació entre les persones molt més enllà de l’estrictament professional. 

Joaquim Vives Armengol, Bioquímica UAB ’97, doctor UAB, investigador del Banc de Sang i Teixits i professor de l’Escola Fundació Universitat Autònoma de Barcelona – Formació (fUABf), qui va explicar la importància de la donació de teixits per al desenvolupament de teràpies avançades i tractaments terapèutics innovadors.

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: