La UAB acull per primera vegada un esdeveniment TEDx

La UAB acollirà, el proper 31 de març, l’esdeveniment TEDxUABarcelona, una jornada en la qual diferents membres de la comunitat universitària faran xerrades sota el lema “Pensament innovador”. L’objectiu és compartir coneixement, generat a la UAB, que sigui transformador i inspirador per a un públic global.

L’acte es realitzarà de 15h a 18:15h a l’Auditori de Lletres i es podrà seguir en streaming des de la Sala de Revistes de la Biblioteca d’Humanitats amb aforament limitat. L’acte també es retransmetrà en obert pel canal de Youtube de la UAB. Inscriu-te i t’enviarem l’enllaç directe una estona abans de començar. Al finalitzar l’acte, a la carpa exterior, hi haurà un espai obert per a participar al networking posterior, el TEDx Off 

Hi intervindran deu ponents vinculats a la comunitat universitària, entre ells, nou alumni de la UAB. Parlaran sobre diversos temes com la tecnologia, el disseny, l’educació i la ciència exposant una idea o un projecte innovador, transformador o inspirador. Els participants han rebut una formació prèvia sobre habilitats de comunicació i han comptat amb el suport de la UAB en la preparació de la xerrada i dels materials necessaris per a fer-la.

Els ponents i projectes de l’esdeveniment són els següents:

Jordi Vallverdú Segura, investigador ICREA Acadèmia del Departament de Filosofia de la UAB i doctorat a la UAB. És especialista en Filosofia de la Ciència i la Computació, interessat en els reptes de la robòtica i la hibridació entre humans i màquines. I sobre els seus perills reflexionarà a la seva xerrada “Deep learning… i a mi què?”.

Patricia San Mateo, màster en Investigació Etnogràfica, Teoria Antropològica i Relacions Interculturals UAB ’13 i Lila Arsuaga Méndez. En aquesta ponència conjunta es tractarà el rebuig cultural de la menstruació i com a mètode de naturalització, proposaran un joc educatiu, anomenat “Benvinguda a la vida cíclica”.

Andrea Doreste Soler és psicòloga clínica i esportiva i doctoranda a la UAB. Cofundadora de la ONG Nukoko Ghana, on busquen arribar a l’autosuficiència dels projectes i “Descolonitzar el voluntariat”, títol de la seva ponència.  

Eduard Grau Noguer, Ciència i Tecnologia dels Aliments UAB ‘15, és investigador a l’Agència de Salut Pública de Barcelona i professor associat a la UAB. I Elena Jacas Egea, Ciència i Tecnologia dels Aliments UAB ’18 i màster en Qualitat d’Aliments d’Origen Animal UAB ’21, treballa al departament de Psiquiatria i medicina legal de la UAB com a tècnica en legislació agroalimentària. Presenten una xerrada conjunta amb el títol: “Les fake news en seguretat alimentaria poden ser detectades?”. 

Neus Gual Tarrada, Medicina UAB ’08, també professora i doctora a la UAB, és geriatra al Parc Sanitari Pere Virgili. La seva especialitat és la biologia vascular i el metabolisme i al seva relació amb l’envelliment. Participa al programa +ÀgilBcn on es fomenta l’envelliment saludable mitjançant la dieta, l’exercici físic, l’estimulació cognitiva i la socialització. Aquest és el tema central de la seva xerrada “Guanya 20 anys de bona vida”.

Carles Flaquer Sànchez, Ciències Biològiques UAB ’96 i doctor UAB, és coordinador del Museu de Ciències Naturals de Granollers. La seva xerrada es titula “No sense el futbolí” i tracta sobre com la soledat ha envaït les nostres vides i s’ha convertit en un problema social. 

Joaquim Vives Armengol, Bioquímica UAB ’97, doctor UAB i professor associat a la Facultat de Medicina, és investigador a la Vall d’Hebron. La seva ponència es titula: “Teràpies innovadores basades en la donació de cèl·lules i teixits”.

Tomàs Lóbez Pérez, Disseny d’Experiències, Disseny Gràfic, UX, Comunicació a l’escola EINA ‘18, centre adscrit a la UAB. Ha creat Nixi for Children, una emprenedoria social que ajuda a nens i nenes hospitalitzats utilitzant la realitat virtual. I d’aquesta iniciativa parlarà amb la ponència: “Disseny per a millorar la vida dels nens i nenes a l’hospital”.  

Karma Peiró, Ciències de la Comunicació UAB, és professora universitària i cofundadora i directora de Visualization for Transparency Foundation (ViT), una fundació que treballa per la transparència de dades. I precisament sobre això versarà a la seva conferencia: “Com fer una IA més justa i sostenible?”. 

L’esdeveniment està organitzat per la UAB, el Parc de Recerca UAB, els UAB Open Labs, les Comunitats Orientades a Reptes Estratègics CORES de la UAB i Alumni UAB.

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: