Parlem amb Alumni UAB sobre el conflicte entre Rússia i Ucraïna


Parlem amb experts alumni de la UAB sobre diferents aspectes de la guerra d’Ucraïna.


Francesc Serra és professor de Relacions Internacionals a la UAB. Va cursar el màster en Estudis Internacionals CIDOB/UAB ’97 i es va doctorat el 2004 a la UAB amb un tesi titulada “Identitat i poder: la cohesió de l’Estat rus i la relació amb la conformació de la Unió Europea com a actor internacional”.

Ha publicat nombrosos llibres i articles sobre conflictes nacionals a l’antiga URSS, sobre el procés d’ampliació de la Unió Europea (UE) cap a Europa central i oriental i sobre les relacions entre Rússia i la UE.

Parlem de les últimes declaracions del Kremlin, de la dificultat que està tenint Rússia per avançar militarment i de la excepcionalitat del conflicte.

Pol Morillas, Ciències Polítiques UAB ’05 i doctor UAB ‘17, és director del Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB). Ha sigut cap de l’Àrea de Polítiques Euro-Mediterrànies a l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), coordinador del Comitè Polític i de Seguretat del Consell de la Unió Europea i assessor en Acció Exterior al Parlament Europeu.

Ens explica quins han estat els errors estratègics del Kremlin, els objectius del conflicte i els possibles escenaris de futur.

Òscar Velasco, Periodisme ‘96, és  director de Comunicació a Creu Roja Catalunya i professor col·laborador a la UOC i fins el 2019, també a la UAB.  

Té més de 20 anys d’experiència com a periodista, especialista en comunicació corporativa, màrqueting social, planificació de mitjans i de campanyes publicitàries a xarxes socials i en mitjans tradicionals. 

Ens explica com planifica la Creu Roja l’acollida de refugiats a Catalunya, i parlem dels reptes comunicatius i humanitaris d’aquesta crisi. 

Jordi Vaquer, Ciències Polítiques UAB ‘96, és doctor en Relacions Internacionals per la London School of Economics. Ha treballat com a cap de l’Oficina de Relacions Internacionals de la Generalitat de Catalunya, va ser el director del CIDOB del 2009 al 2012 i actualment és director for Global Foresight and Analysis a Open Society Foundations, el finançador privat més gran del món de col·lectius que treballen en favor dels drets humans, la justícia i la democràcia. 

Ens explica per què era una guerra difícil de predir, quins són els objectius del govern rus i el paper que hi juga La Xina. 

Eshter Herrera, Periodisme UAB ‘13, és corresponsal a Brussel·les des del 2014. Ha treballat pel diara Ara, actualment col·labora amb La Vanguardia i és corresponsal del canal France24 i de Radio France Internationale (RFI). 

Ens explica com es van viure els primers dies de conflicte des de la Unió Europea i les mesures que s’estan prenent. 

Marc Amorós, Periodisme UAB ‘98, estudia el fenomen de les fake news, sobre el qual ha publicat dos llibres ‘Fake News, la verdad de las noticias falsas’, el primer sobre aquesta temàtica editat en castellà, i ‘¿Por qué las Fake News nos joden la vida?’. 

A més, és creatiu audiovisual, ha dirigit programes a Movistar +, La Sexta,  TVE i Cadena SER i ha treballat per Antena 3, Tele 5, TV3, RNE i RAC 1. 

Parlem amb ell sobre el paper que juga la desinformació en el conflicte entre Rússia i Ucraïna. 

Anna Zinenko, máster oficial en Estudios Interdisciplinarios en Sostenibilidad Ambiental, Económica y Social UAB ’10 y doctorado en Ciencia y Tecnología Ambientales UAB ’14, es ucraniana, profesora del programa Study Abroad y de la Escuela Universitaria de Turismo y Dirección Hotelera de la UAB. Vive en Barcelona des del 2009. 

Forma parte de Global Case Study Challenge (#GCSC), intercambio educativo virtual abierto a alumnos universitarios de todo el mundo que se enfoca en el desarrollo de competencias interculturales, y digitales, y pensamiento sostenible.

Nos explica cómo vive el conflicto en la distancia, hablamos del carácter del pueblo ucraniano y del futuro del país.

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: