Cinc investigadors i alumni de la UAB, entre els més citats mundialmentCinc investigadors i alumni de la UAB, entre els més citats mundialment

Esteve Corbera, Margarita Triguero Mas, Jordi Martínez Vilalta, Xavier Montalbán i María Asunción Buti, tots ells investigadors i alumni de la UAB, figuren a la classificació d’aquest any del Highly Cited Researchers entre els investigadors amb els articles més citats del món segons Clarivate Analytics.

Esteve Corbera, Ciències Ambientals UAB 99’, treballa a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA-UAB) investigant els resultats del canvi climàtic, les polítiques de conservació de la biodiversitat i la producció de troballes científiques que informen les polítiques globals per a l’ús sostenible del sòl.

Margarita Triguero Mas, Ciències Ambientals UAB 08’, investiga també a l’ICTA-UAB sobre espais verds urbans i justícia en salut ambiental.

Jordi Martínez Vilalta, doctor en Ciències Ambientals UAB 01’, és professor del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d’Ecologia, i investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Fa recerca sobre l’ús i el transport a llarga distància de l’aigua i el carboni a les plantes i la resposta dels boscos a canvis ambientals, posant èmfasi en l’impacte de la sequera en un context de canvi climàtic.

Xavier Montalbán, doctor en Medicina UAB ‘93, és cap del Servei de Neurologia-Neuroimmunologia de l’Hospital Vall d’Hebron i forma part del Departament de Medicina. Investiga sobre l’esclerosi múltiple, dirigeix la primera Guia de Pràctica Clínica en Esclerosi Múltiple en espanyol i segona mundial.

Maria Asunción Buti, doctora en Medicina UAB ‘85, professora del Departament de Medicina, investiga sobre els diferents tipus de malalties digestives i hepàtiques.

La llista d’investigadors altament citats de 2021, publicada el 16 de novembre pel Web of Science Group, identifica als científics socials que han demostrat una influència significativa en el seu camp d’estudi a través de la publicació en l’última dècada de múltiples articles científics de gran impacte. Els seus noms apareixen en la llista de l’1% d’articles amb major nombre de cites en el seu camp i any de publicació. La classificació situa a l’Estat espanyol en la desena posició del rànquing, amb 109 investigadors, el que representa el 1,6% del total.

Més informació:

Enllaç a la llista completa “Highly Cited Researchers” i resum executiu

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: