“Per mi rebre aquest premi va ser molt útil, vaig tenir impacte als mitjans i la marca es va enfortir”“Per mi rebre aquest premi va ser molt útil, vaig tenir impacte als mitjans i la marca es va enfortir”

Fins al 10 de desembre, et pots presentar al XII Premi CIEU-FEiE a la idea més emprenedora en les categories Alumni UAB general i Impacte Social i Sostenibilitat. Des del 2018, Alumni UAB té presència en aquests premis impulsats pel Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) i la Facultat d’Economia i Empresa, i ha guardonat a sis projectes emprenedors liderats per alumni de la UAB. Els guardons són un incentiu econòmic, però també un reconeixement i una empenta per aquests projectes. Recordem les iniciatives guanyadores de les anteriors edicions i seguim els seus passos fins al dia d’avui.

Gerard Vilanova, Filologia Catalana UAB ’98 i màster a l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents de la UAB ’18, va ser un dels guanyadors de la primera edició del premi CIEU a la idea més emprenedora en la categoria Alumni UAB en Impacte Social i Sosteniblitat el 2018 amb el projecte TIC ACTIVA, una iniciativa de promoció de l’educació digital: “Per mi rebre aquest premi va ser molt útil, vaig tenir impacte als mitjans i la marca es va enfortir”, ens explica. El projecte segueix actiu, durant aquest temps, el Gerard ha escrit el llibre ‘El seu primer mòbil’ i ha vist incrementar molt la seva feina amb la COVID.

El mateix any, Elena Trias de Bes, postgrau en Màrqueting a la UAB ’15, amb el projecte Wonderkids va guanyar el premi Alumni en categoria general, amb una app destinada a famílies amb l’objectiu de trobar plans i serveis family-friendly. I aquest any ha fundat Wonderkids Connect, la primera plataforma d’acompanyament i educació emocional per a famílies amb fills.

En l’edició del 2019, el projecte Nepcom d’Eduard Blasi, Dret UAB ’08, va rebre el Premi Alumni UAB d’àmbit general. Es tracta d’una aplicació de missatgeria instantània corporativa que garanteix seguretat, privacitat i confidencialitat. I en la mateixa edició, la iniciativa ACor de Jordi Bañeras, Medicina UAB ‘03, de promoció d’hàbits saludables, va guanyar el premi Alumni UAB en impacte social i sostenibilitat.

I en l’edició de l’any passat, el Premi Aumni UAB a la idea més emprenedora en àmbit general 2020 va ser per Arspect, fundada per Josep Arguimbau Marqués, Dret UAB ’19; una plataforma de lloguer d’obres d’art. Durant l’últim any, el projecte ha augmentat en nombre de clients, sobretot del sector corporatiu: «Estem molt contents perquè veiem una necessitat molt real i tangible en els seus espais i en la seva forma de treballar. I som molt compatibles amb la seva voluntat de ser empreses amb impacte social, més responsables, i que aposten per la cultura i pels seus treballadors», explica el seu fundador. Han seguit treballant amb clients del sector sanitari, i han incorporat al seu catàleg obres d’artistes amb discapacitat intel·lectual. Es plantegen com a reptes pel 2022, consolidar la marca a nivell de tot el territori espanyol i créixer en nombre de clients i artistes professionals i internacionals.

També el 2020, Verificat va rebre el premi Alumni UAB en la categoria d’impacte social i sostenibilitat, entitat creada, entre d’altres, per Alba Tobella, Carola Solé i Roser Toll, llicenciades en Periodisme a la UAB. És la primera plataforma de verificació de Catalunya centrada en combatre la desinformació que circula a Catalunya. L’equip ha aparegut a diversos mitjans catalans i han col·laborat setmanalment amb el programa Planta Baixa de TV3. Verificat forma part del International Fact Checking Network com a signant del seu Codi de Principis i de la Plataforma per a l’Educació Mediàtica de Catalunya, promoguda pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Premis CIEU a la persona més emprenedora

El CIEU atorga, en una altra edició, premis a la persona més emprenedora, que compten també amb una categoria Alumni UAB.

Georgina Vidal-Gavilan, Ciències Ambientals UAB ’96, va ser guanyadora de l’edició del 2018 amb el projecte Enginy Biorem, una consultora d’enginyeria biomèdica que participa en l’avaluació tecnològica d’equipaments hospitalaris.

El 2019 va guanyar Cesc Sierra, Enginyeria Informàtica UAB ’14, amb el projecte ges4t. Una plataforma dedicada a la gestió d’allotjaments turístics, amb l’objectiu d’augmentar la reputació del sector.

I en la darrera edició, el 2021, Germán Bartolomé, màster en Edició, Escriptura i Redacció UAB ’16, va ser el guanayador amb El Punt Volat, un segell independent de serveis editorials de llibres per encàrrec.

Si tens un projecte innovador, presenta’t al premi i guanya 500 euros, gràcies a una col·laboració amb la Caixa d’Enginyers. Els premis son una iniciativa del Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) adreçats a tot l’alumnat de la UAB i a la comunitat alumni, amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i la innovació.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: